Wat je van een (mijn) man kan leren?

Wat een man, zo pragmatisch!

 

Ik stond op, eigenlijk niets aan de hand. Ik maakte me klaar, zodat ik de kinderen naar school kon brengen. Het was zelfs mijn trouwdag! Een fijne en vrolijke dag, toch??

Toen ik weer thuiskwam van het wegbrengen van de kinderen, stortte ik in.  Niet letterlijk maar figuurlijk. Zo voelde het van binnen. Ik huilde, toen mijn man vroeg wat er aan de hand was.

Ik neem je even mee in een gesprekje: "Ik heb er geen zin in. Ik heb nergens zin in. Nu moet ik toch vlammen, nu heb ik tijd. Iedereen zit weer op school. Ik heb nu de tijd voor mijn bedrijf."

Zijn reactie?
"Je hoeft helemaal niets, zegt hij. Ik heb ook van die dagen en dan ga ik iets doen waar ik blij van wordt. Waar word jij nu blij van om te doen?"

"Douchen", zeg ik. "In alle rust en stilte. Gewoon lekker douchen.

"Doe dat dan. Daarna ga je lekker wat lezen, breien of voor mijn part tv kijken."

Wat het mij uiteindelijk opleverde?

Door hoe mijn man reageerde, werd ik gehoord en gezien. Hij zag hoe ik mij voelde. En gaf mij alle ruimte om tot mezelf te komen.

Na het douchen ben ik heerlijk gaan breien. Mijn energie laadde volledig op. Ik kon er de rest van dag weer tegen aan.

Heldere planning

Lekker aan het werk gegaan. Meteen een pragmatische en heldere planning opgesteld voor de week. Gelijk de planning in mijn FMS planner gezet. Ook gekeken naar tijd en ruimte voor ontspanning om dit soort situaties te voorkomen.

Zo zorg je voor een vliegende start in 2023

Wil jij ook een vliegende start voor 2023. Bestel dan hier je jaaroverzicht 2023. Voor maar 12,95 euro exclusief btw. Deze aanbieding geldt tot 1 december 2022!

De valkuilen van ondernemers

Als het werk zich steeds lijkt op te stapelen en je aan het eind van de dag denkt: “Wat heb ik nou effectief gedaan?” dan weet je eigenlijk al dat je je planning kunt verbeteren.

Doe je dat niet, dan wordt de chaos alleen maar groter. Je raakt verder achterop. Je doet zomaar wat op een dag. Je maakt lijstjes en lijstjes en lijstjes. Je weet niet precies wat er moet gebeuren. Je weet niet precies wat je wil aanpakken.

Je klanten merken dit ook. Ze krijgen niet de aandacht die ze verwachten en ze lopen misschien zelfs wel weg. In plaats van groei van je bedrijf ben je dus bezig met de afbraak van je bedrijf.

Tijd voor actie! Ga aan de slag met de FMS Planner. Probeer hem gratis uit. Of stuur gelijk een berichtje, zodat ik je kan helpen met je planning!

 

Mariska gaat je helpen!

Je kunt de FMS Planner helemaal zelfstandig uitproberen. Maar lukt het niet? Geen nood! Mariska helpt je graag op weg!