Scheur je los van de ratrace waar je in zit!

De week van 14 november tot 18 november 2022, is het de week van de werkstress. De OVAL organiseert deze week. De werkgevers krijgen concrete handvatten om dit samen met de werknemers te realiseren.

Maar hoe zit het eigenlijk met jou, als zelfstandige zonder personeel?

We leven in een maatschappij die maar blijft pushen en trekken. Net zo’n ratrace waar je in zit.

Er wordt vaak gedacht dat werkdruk en werkstress hetzelfde zijn. Dat is niet zo. 

Werkdruk: als je je werk niet binnen een bepaalde tijd af krijgt, of niet aan gestelde eisen voldoet, wordt er gesproken van een te hoge werkdruk.

Werkstress: dit is het gevolg die je krijgt van werkdruk. Dit hoeft niet altijd zo te zijn. Werkstress hangt niet persé samen met werkdruk. Je kan ook stress ervaren in je privéleven, zodat je daar last van krijgt in je werk.

Welke gevolgen zijn er door werkdruk?
Wat gebeurt er op het moment dat je het niet aanpakt? Wat zijn de consequenties als je je werkdruk, die leidt tot werkstress, niet aanpakt?
Veranderend gedrag: prikkelbaar, agressie, verminderde seksualiteit

Geestelijke klachten: slaapproblemen, moeheid, somberheid

Lichamelijke klachten: hartkloppingen, opgejaagd gevoel, hoge bloeddruk, veel zweten

Emotionele problemen: onzekerheid, gevoel van perfect te moeten zijn, angsten, verdriet, boosheid, piekeren

Wat zou er gebeuren als je het wél aanpakt? Hoe zorg je ervoor dat de werkdruk minder wordt, zodat werkstress gewoon geen kans heeft?

Om het je makkelijk te maken heb ik een simpel planningstool voor je gemaakt. Download hier jouw gratis versie. 

Of maak direct een afspraak met mij om je te helpen voor een betere start van de week!

 

De valkuilen van ondernemers

Als het werk zich steeds lijkt op te stapelen en je aan het eind van de dag denkt: “Wat heb ik nou effectief gedaan?” dan weet je eigenlijk al dat je je planning kunt verbeteren.

Doe je dat niet, dan wordt de chaos alleen maar groter. Je raakt verder achterop. Je doet zomaar wat op een dag. Je maakt lijstjes en lijstjes en lijstjes. Je weet niet precies wat er moet gebeuren. Je weet niet precies wat je wil aanpakken.

Je klanten merken dit ook. Ze krijgen niet de aandacht die ze verwachten en ze lopen misschien zelfs wel weg. In plaats van groei van je bedrijf ben je dus bezig met de afbraak van je bedrijf.

Tijd voor actie! Ga aan de slag met de FMS Planner. Probeer hem gratis uit. Of stuur gelijk een berichtje, zodat ik je kan helpen met je planning!

 

Mariska gaat je helpen!

Je kunt de FMS Planner helemaal zelfstandig uitproberen. Maar lukt het niet? Geen nood! Mariska helpt je graag op weg!