Overwinnen van weerstand: Hoe plannen je helpt op je pad

Oh, mijn god, ik zit weer in die vervelende weerstandmodus. Wat is dat nu toch? En ook nog eens een hitte aanval, dat kan er ook nog wel bij.

Ik begrijp er niks van. Waarom die weerstand om iets te posten? Wat moet ik überhaupt schrijven? Is er wil iets interessants? Ik kan toch niet zomaar over mijn weerstand schrijven. Wie interesseert zich daar nu voor?

Plannen, daar kan ik eindeloos over praten en schrijven. Het is mijn passie, en ik word er altijd enthousiast van. Maar misschien zitten anderen helemaal niet te wachten op mijn verhalen, denk ik dan. Wat nu, wat moet ik doen?

Toch heb ik zo’n passie voor plannen, en ik voel dat ik anderen hiermee kan helpen. Voel goed, waar komt die weerstand eigenlijk vandaan? Is het nog steeds de schaduw van vroegere worstelingen, of zijn er andere redenen?

Laat gewoon de stukjes uit je hart stromen, herschrijven hoeft misschien niet eens. Het immers recht uit je hart, niet uit je hoofd. Je hoeft het niet te forceren. Schrijf gewoon over de dagelijkse dingen, over de obstakels die je tegenkomt en hoe je ze op een positieve manier aanpakt. Laat zien dat anderen van jouw ervaringen kunnen leren.

De kracht van plannen

Plannen hoeft helemaal niet moeilijk of stressvol te zijn, integendeel. Het is een manier om flexibel te blijven, niet vast te lopen in starheid. Ik plan al heel mijn leven. Het is mijn anker, mijn kompas. Het helpt me vooruit, zowel persoonlijk als zakelijk. Ik zie mijn groei en mijn ontwikkeling door te plannen.

Ik ben zoveel positiever geworden, en ik creëer ruimte voor mijzelf en plezier in mijn dagelijkse leven. Muziek speelt een grote rol, ik drum met mijn zoon Alex, oefenen en drumlessen zijn een geweldige manier om quality time met hem door te brengen. Ik neem ook de tijd om te zingen, wat me energie en voldoening geeft.

Mijn planning helpt me op te staan om 06.45 uur en meteen (in mijn pyjama) in mijn werk te duiken. Het geeft me een energie boost die me de hele dag bijblijft, wat er ook gebeurt. Natuurlijk, soms is het moeilijk, maar ik weet dat mijn planning mij zoveel brengt.

Jouw unieke planning

Dat wil niet zeggen dat dit voor iedereen werkt. Iedereen is uniek in hun ochtendroutine, planning en reactie op onverwachte wendingen. Maar wat als je een manier vindt, die perfect bij jou past? Zou je het proberen? Zou het je helpen bij je planning, energie en groei?

Zelfs op mindere dagen, wanneer plannen moeilijk lijkt. Een flexibele planning kan vooruitgang en harmonie brengen, grip op je tijd en rust. Er is een planning die speciaal voor jou werkt, helemaal afgestemd op jouw behoeften en werkstijl.

Die planning bestaat, en het is een programma: Planning by Design, samen met een op maat gemaakte planner.

Durf jij de sprong te wagen naar effectiever plannen, persoonlijke groei en meer balans in je leven? 😊🌟

De valkuilen van ondernemers

Als het werk zich steeds lijkt op te stapelen en je aan het eind van de dag denkt: “Wat heb ik nou effectief gedaan?” dan weet je eigenlijk al dat je je planning kunt verbeteren.

Doe je dat niet, dan wordt de chaos alleen maar groter. Je raakt verder achterop. Je doet zomaar wat op een dag. Je maakt lijstjes en lijstjes en lijstjes. Je weet niet precies wat er moet gebeuren. Je weet niet precies wat je wil aanpakken.

Je klanten merken dit ook. Ze krijgen niet de aandacht die ze verwachten en ze lopen misschien zelfs wel weg. In plaats van groei van je bedrijf ben je dus bezig met de afbraak van je bedrijf.

Tijd voor actie! Ga aan de slag met de FMS Planner. Probeer hem gratis uit. Of stuur gelijk een berichtje, zodat ik je kan helpen met je planning!

 

Mariska gaat je helpen!

Je kunt de FMS Planner helemaal zelfstandig uitproberen. Maar lukt het niet? Geen nood! Mariska helpt je graag op weg!