Ondernemen is vrijheid, toch? Deel 1

Ondernemen is vrijheid, maar is dit bij jou ook wel zo? Of ben je ondertussen al zodanig gebonden aan dat wat de omgeving en jouw klanten vragen? Zodat jij geen vrijheid meer ervaart, zoals je voor ogen had toen je met jouw bedrijf begon?

Vaak starten ondernemers een eigen bedrijf omdat ze:

  • Meer vrijheid willen
  • Meer de eigen tijd willen indelen
  • Willen doen waar ze écht blij van worden
  • Niet geremd willen worden in hun groei
  • Meer harmonie willen tussen privé en zakelijk

 

In het begin heb je dit gevoel van vrijheid. Maar dan… slaat de sleur en frustratie toe. Dit is toch niet waarom ik mijn eigen bedrijf ben begonnen. Waar is mijn missie gebleven? Waarom wil ik dit ook alweer zo graag?

Oh ja, mijn missie is om mijn ideale klanten te helpen. En hoe zorg ik ervoor dat ik het vrije gevoel weer terug krijg?

Wordt vervolgd…

 

De valkuilen van ondernemers

Als het werk zich steeds lijkt op te stapelen en je aan het eind van de dag denkt: “Wat heb ik nou effectief gedaan?” dan weet je eigenlijk al dat je je planning kunt verbeteren.

Doe je dat niet, dan wordt de chaos alleen maar groter. Je raakt verder achterop. Je doet zomaar wat op een dag. Je maakt lijstjes en lijstjes en lijstjes. Je weet niet precies wat er moet gebeuren. Je weet niet precies wat je wil aanpakken.

Je klanten merken dit ook. Ze krijgen niet de aandacht die ze verwachten en ze lopen misschien zelfs wel weg. In plaats van groei van je bedrijf ben je dus bezig met de afbraak van je bedrijf.

Tijd voor actie! Ga aan de slag met de FMS Planner. Probeer hem gratis uit. Of stuur gelijk een berichtje, zodat ik je kan helpen met je planning!

 

Mariska gaat je helpen!

Je kunt de FMS Planner helemaal zelfstandig uitproberen. Maar lukt het niet? Geen nood! Mariska helpt je graag op weg!