Help, mijn planning werkt niet!

Je begint enthousiast. Je maakt een planning, je begint en dan…

Je planning stort als een kaartenhuis in elkaar, want:

Je kunt er zelf ook nog wel een paar verzinnen. Die excuses waarom de planning niet werkt. Waarom je niet verder komt. Je gefrustreerd bent. En dus niet met een blij gevoel rondloopt. Eerder een bedrukt gevoel: zie je wel, ik kan het niet!

Wat als ik jou vertel, dat het wel kan:

Laten we wel wezen: hoeveel ballen houd jij in de lucht? Elke dag weer opnieuw?

Ik kan er maar 2 hooguit 3 in de lucht houden. En dan nog valt er wel eens eentje. Dat is niet erg. Ben niet te streng voor jezelf. 

Met alleen een planning maken, kom je er niet. Je hebt een goede focus, een goede mindset en een stevige structuur nodig. 

OFTEWEL: FMS-METHODE.

Door mijn jarenlange ervaring als werkende, in loondienst en als zelfstandige plus mijn ervaring in het moederschap met 3 kinderen, heb ik geleerd niet op te geven. 

Zeker, zit ik ook nog wel eens bij de pakken neer, maar… ik blijf er niet meer in hangen. Waarom? Omdat ik volgens de FMS-methode werk.

Valt één van deze pijlers (Focus, Mindset of Structuur) weg, dan stort alles als een kaartenhuis in. Je bent je complete houvast kwijt. 

Werk je met de FMS-methode, pak je het zo weer op. Door de juiste focus, een positieve mindset en een goede structuur heb je de planning zo weer op orde. 

Het plannen zit letterlijk in mijn bloed!

Al van kinds af aan. Door te plannen werk je effectiever. Ik plan alles: voor mijn bedrijf en mijn klanten. Maar ook voor mijn gezin, boodschappen doen, zelfs het huishouden (ik ben maar 15 minuten per dag bezig hiermee) en vakanties.

Grip op je tijd

Met het 13 weken structuur jaarplan krijg je grip op je tijd. Maar ook blijf je in je focus. Houd je kortere lijnen. Je stuurt sneller bij als er een kink in de kabel, eh… ik bedoel planning komt.

Zeg nou zelf: hoeveel slechte dagen of weken kun je hebben, dat je je taken niet kan afhandelen of je projecten niet gereed komen? En als je inderdaad 13 ‘slechte’ weken hebt, no worries. Je pakt de draad gewoon opnieuw weer op.

De valkuilen van ondernemers

Als het werk zich steeds lijkt op te stapelen en je aan het eind van de dag denkt: “Wat heb ik nou effectief gedaan?” dan weet je eigenlijk al dat je je planning kunt verbeteren.

Doe je dat niet, dan wordt de chaos alleen maar groter. Je raakt verder achterop. Je doet zomaar wat op een dag. Je maakt lijstjes en lijstjes en lijstjes. Je weet niet precies wat er moet gebeuren. Je weet niet precies wat je wil aanpakken.

Je klanten merken dit ook. Ze krijgen niet de aandacht die ze verwachten en ze lopen misschien zelfs wel weg. In plaats van groei van je bedrijf ben je dus bezig met de afbraak van je bedrijf.

Tijd voor actie! Ga aan de slag met de FMS Planner. Probeer hem gratis uit. Of stuur gelijk een berichtje, zodat ik je kan helpen met je planning!

 

Mariska gaat je helpen!

Je kunt de FMS Planner helemaal zelfstandig uitproberen. Maar lukt het niet? Geen nood! Mariska helpt je graag op weg!