Gespaarde tijd inwisselen…

Lees ik het nu goed: “gespaarde tijd inwisselen…”

Ja, je leest het goed. Onze kinderen sparen tijd om te mogen gamen of tv kijken. Dat doen ze met veel enthousiasme. Ze hebben dagelijkse routines en losse taken. Het geeft ze:

  • focus
  • rust
  • structuur
 
24 uur per dag

Nu kun je natuurlijk niet echt tijd sparen. Was dit soms maar zo. In het echte leven heb je 24 uur per dag. Daar moet je het mee doen. En de meeste van ons komen regelmatig (zo niet elke dag) in tijdnood.

 

Waar besteed jij het meeste tijd aan? óf waar verlies je de meeste tijd door?

 

Door mijn tijd goed in te plannen kom ik niet meer in tijdnood. Heel bewust ga ik om met mijn tijd. Zo behoud ik mijn focus. Ook  breng ik structuur aan in mijn dagen. Met de FMS planner observeer ik mijn planning. Hierdoor leer ik te reageren en te kijken naar mijn tijdsindeling. 

 
Wat levert het op?
  • Het geeft enorm veel rust
  • Ontspanning in plaats van moeheid
  • Focus, rust en structuur in plaats van tijdsdruk

De valkuilen van ondernemers

Als het werk zich steeds lijkt op te stapelen en je aan het eind van de dag denkt: “Wat heb ik nou effectief gedaan?” dan weet je eigenlijk al dat je je planning kunt verbeteren.

Doe je dat niet, dan wordt de chaos alleen maar groter. Je raakt verder achterop. Je doet zomaar wat op een dag. Je maakt lijstjes en lijstjes en lijstjes. Je weet niet precies wat er moet gebeuren. Je weet niet precies wat je wil aanpakken.

Je klanten merken dit ook. Ze krijgen niet de aandacht die ze verwachten en ze lopen misschien zelfs wel weg. In plaats van groei van je bedrijf ben je dus bezig met de afbraak van je bedrijf.

Tijd voor actie! Ga aan de slag met de FMS Planner. Probeer hem gratis uit. Of stuur gelijk een berichtje, zodat ik je kan helpen met je planning!

 

Mariska gaat je helpen!

Je kunt de FMS Planner helemaal zelfstandig uitproberen. Maar lukt het niet? Geen nood! Mariska helpt je graag op weg!